Wat is hypnotherapie? Het omvormen van oude systemen tot succes.

Herken je dat? Een negatief zelfbeeld, angst voor een burn-out of raak je van slag in bepaalde situaties of bij bepaalde personen? Waar je onzekerheden en angsten voelt, kies je voor de veilige weg, vermijd je risico’s en word je belemmerd in het maken van keuzes. Hierdoor blijf je doen wat je altijd al deed.

 

Waarbij helpt hypnotherapie?

Een combinatie van hypnose en mental coaching kan jou helpen bij het durven en kunnen loslaten van oude gewoontes en emoties en het vinden van nieuwe patronen. Hypnotherapie helpt bij ondernemen zonder angst, verwerken van trauma’s, verslaving, spanningsmigraine, diverse angsten en deelnemen aan (sport)wedstrijden zonder spanning. 

 

Hypnose is een staat van diepe ontspanning waarin rationele gedachten meer naar de achtergrond treden, waardoor je toegang krijgt tot gevoelens en herinneringen uit het verleden. De overtuigingen, angsten en patronen die hieruit zijn gevormd, kunnen jou in het dagelijks leven belemmeren. Bij hypnose reizen we af naar de kern van de belemmering die jou manipuleert, vervolgens vormen we deze om tot een duidelijke positieve mindset én succes.

 

Zelfs al herken je jouw valkuilen en weet je duidelijk wat je wilt, het blijft lastig om het anders te doen. Je hervalt makkelijk in oude vertrouwde gewoontes. Vooral in uitdagende situaties moet je wilskracht het meestal afleggen tegen de kracht van het onderbewuste. Je houdt vol totdat de wilskracht is verzwakt en je terugvalt in oude patronen uit jouw systeem. Het systeem doet, wat het altijd al heeft gedaan.

 

Waarom werkt hypnotherapie?

Op onbewust niveau werkt hypnose vaak verder door dan verwacht. Dit omdat het bewuste brein wordt omzeild waardoor het mogelijk is bij de pure kern te komen. Dit maakt dat hypnose en coaching elkaar krachtig kunnen aanvullen. 

De diepere beleving die vanuit hypnose ontstaat, kan rationeel worden bijgestuurd door middel van coaching. Dit zorgt voor een duidelijke intrinsieke (innerlijk gestuurde) mindset, waardoor oude gewoontes jou niet meer beperken in je (sport)carrière of op persoonlijk vlak en je anders omgaat met bepaalde situaties. Een exclusief op maat gemaakt ‘mindset-script’ draagt hier extra aan bij. 

Vind jouw onbewuste blokkade én ontdek hoe het is om niet meer vanuit angst, gewoonte of veiligheid te handelen.

Lees hieronder al onze referenties betreft hypnotherapie en mentalcoaching

Referenties

Tim Talma, 29 jaarDirector of Golf Prise d’Eau Golfacademie. Voormalig Nationaal teamspeler Nederlandse selectie.

Ongeveer 1 jaar geleden ben ik in contact gekomen met Corine. Middels een golfreis krijgen wij gelijk een fijn contact. Corine is in mijn ogen een ontzettende gepassioneerde vrouw die op een hele prettige manier persoonlijk contact maakt. Corine heeft mij op persoonlijk vlak erg veel geholpen. Zowel op als buiten de golfbaan kan ik dit toepassen. Ik was oprecht verbaast over het effect wat enkele sessies met mij gedaan hebben. Corine oprecht ontzettend veel dank voor je hulp! Ik kom snel weer bij je langs!

Isabella Karajkov, 13 jaarScholier | Internationaal Z2 Pony’s

Sinds mijn Hypnotherapie-sessie met Corine, ervaar ik innerlijke rust. En geen wedstrijd spanning meer. Ook in de trainingen lukt het mij om op de moeilijke momenten rustig te blijven.

NICOLE WERNER, 54 jaarTopsport coach Dressuur | Trainer | Ondernemer

Corine en ik kennen elkaar al lange tijd. Op de één of andere manier hadden we een klik, maar we hebben daar nooit echt iets mee gedaan. Nu vele jaren verder, kwam Corine weer op mijn pad. Een leerling van me had last van wedstrijdspanning, wat hogere scores in de weg stond. Hij presteerde goed, maar er mistte iets. Als trainer geef je dan het advies om een ‘mental coach’ te raadplegen. En zo geschiedde. Hij kwam bij Corine terecht en dat was precies die ‘missing link’, waarnaar we op zoek waren. Direct waren de prestaties in de wedstrijden beter, maar ook in de trainingen merkte ik het verschil. Uiteraard maakte me dat heel nieuwsgierig naar de werkwijze en kunde van Corine en heb ik contact met haar opgenomen.

Ik sta op een kruispunt in mijn leven, waar ik iets mee wil. Oude trauma’s voorgoed verwerken en opruimen. Een betere versie van mezelf worden, op persoonlijk vlak, maar ook op zakelijk en sportief vlak. Uitzoeken waar mijn onzekerheid vandaan komt en daarmee afrekenen. Na een uitvoerige intake, de eerste hypnose gehad. Wow wat een bijzondere ervaring! Er kwam erg veel boven en daarmee werken we nu verder. Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar ik voel dat Corine aan het uitvinden is, waar ‘de pijn’ zit en ik vertrouw haar dat voor 100% toe. Het voelt nu al, als een bevrijding. Ik ga serieus met plezier naar haar toe! We voeren diepgaande gesprekken en moeten af en toe ook enorm lachen. Corine, je bent een bijzonder mooi mens en ik ben dankbaar dat je dit samen met mij wil doen!

MARIEKE BEUKERS, 57 jaarOfficemanager

Enkele jaren geleden ben ik Corine tegengekomen. Een mooie, beetje mysterieuze maar zeer hartelijke vrouw die open staat voor iedereen die iets met zijn/haar leven wil.

Ik zat op dat moment in een verbetertraject op mijn werk wat uiteindelijk tot een arbeidsconflict is gekomen. Zij zei direct, “ik kan je helpen”. Ik liep overal vast, zowel zakelijk als privé. Door de zeer fijne en professionele gesprekken met Corine heb ik heel bewuste keuzes kunnen maken. Na mijn ontslag ben ik een andere baan gaan zoeken, heb ik een scheiding doorgezet en heb ik geleerd om voor mijzelf te kiezen.

Na verschillende gesprekken heeft zij bij mij ook hypnotherapie toegepast.
Ik benoem een voorbeeld: na een sessie is mijn angst om in een auto als passagier te zitten weggenomen. Iets waar ik super blij mee ben. Ik heb goede hoop dat ik binnenkort in een vliegtuig zal stappen.

Uiteindelijk heeft het traject dat ik met Corine heb doorlopen geresulteerd in dat ik veel stabieler en rustiger in het leven sta.

Al met al ben ik Corine enorm dankbaar voor wat ze voor mij heeft kunnen betekenen. Ik voel me goed, ben gelukkig en heb enorm grote stappen gemaakt in mijn leven.

MICKY HOOGENDIJK, 52 jaarBeeldend Kunstenaar

Een goed gesprek, iemand die je weer even op de rit zet dat is zo wie zo af en toe heel erg prettig in het leven.

Zo begon het ook met jou. Wat er verschilde met anderen met wie ik in het verleden wel eens sprak, is dat jij me het werk vooral zelf liet doen.

Zelf inzicht en daardoor zelf op tijd uit het hamster rad kunnen stappen, dat gaf je mij.

En toen kwam het dieper werk, de hypnose. Nu kunnen we vliegen. Vliegen langs de dagelijkse beslommeringen en dan met een kleine afslag of een trap verder naar beneden in de ontspanning staan we ineens in andere tijden voor nog meer inzichten.

En dat is ook het enige dat je kunt verlangen van zo’n sessie, inzicht. Inzicht in het complexe bestaan. Een visueel plaatje met een verhaal waardoor je jezelf en anderen beter begrijpt.

Voor mij de kapstok om dingen achter me te laten, te laten rusten, en met enorm veel energie en plezier de toekomst in te stappen. En, vooral ook, om in het hier en nu te kunnen ontspannen.

ANNE ROOZEN, 30 jaarHaar & Makeup artiest voor films en series

Een reis naar een diep gevoel, een gevoel dat niet tastbaar is voor je cognitieve brein die in het nu hoort te leven. Dat gevoel is zo diep dat je daar niet bij kan zonder hypnose, maar alsje er bent voel je je meteen thuis omdat het van jou is.

Het is fijn om te voelen waar je trauma begonnen is en waarom die überhaupt bestaat. Dan kun je er wat mee, dat vind ik.

Je kunt geen betere en veiligere hypnose krijgen dan bij Corine. Samen trotseer je je grootste vraagtekens en kom je er wijzer en lichter uit.

De nazorg die Corine biedt is in mijn ogen het grootste cadeau, ik heb mij nog nooit alleen gevoelt in dit avontuur.

Duizendmaal dank!

JIP DE BOT, 38 jaarAmazone | instructrice | coach

Aanvankelijk was ik sceptisch na een ervaring (andere hypnotherapeut) die me niks gebracht had.

Op de vraag of ik eerst het wedstrijdscript wilde doen of meteen de diepte in, had ik snel een antwoord. Ik houd van echt goed en met Corine durf ik dat aan!

Corine neemt alle tijd en bereidt zich goed voor. Door het vertrouwen wat ik voelde werkte de hypnose erg goed. Ik kon via een gedegen en rustige begeleiding heel helder zien en situaties uit het verleden van een afstand bekijken. Vanuit een soort uitzoomfunctie en oordeelloosheid verkreeg ik veel inzicht en loste er oude dingen op. Ook maakte ik op een nieuwe manier verbinding met mezelf.

Naderhand voelde ik een ongekende rust. Een heel stevig gevoel van geaardheid, dicht bij mezelf. Veilig, goed in balans en in de kern niet te beïnvloeden vanuit externe factoren. Dit gevoel heb ik niet eerder als zodanig ervaren! Hoe ziet mijn succes eruit?

Sport-mindset
In mijn jaren als professioneel amazone heb ik al veel rondjes mogen maken in de ring. Inmiddels weet ik dat een goede wedstrijd rijden afhankelijk is van meerdere factoren.

In het begin overkwamen me vaak dingen in een proef. Soms zette ik een oefening in en was het paard al voor me begonnen. Gevoelsmatig kwam ik er dan een soort van achteraan. Of ik maakte een fout en was 3 onderdelen later pas weer bij de les.

Een tijd geleden was ik bij Corine Dorrepaal voor een sessie hypnotherapie om aan mijn mindset te werken in de wedstrijdring. Hierbij mocht ik aangeven welk gevoel ik in de ring wilde ervaren.

Onverstoorbare focus, optimale verbinding met mezelf en mijn paard, altijd in het moment, zuivere communicatie, overzicht, lef maar zacht. Dit zijn belangrijke dingen voor mij.

Vandaag tijdens wedstrijd mogen oefenen en wauw wat een verschil! Ik voelde veel rust en overal ‘in charge’ ook als er iets niet helemaal goed ging.

INEZ VAN WAALWIJK, 25 jaarManege-eigenaar

Eigenlijk heel onvoorbereid en dus zonder verwachtingen ging ik in de hypnotherapie. Of ik er van te voren echt in geloofde kan ik niet zeggen, maar ik stond zeker open om het te ervaren. Direct na de sessie merkte ik nog niet zo veel maar in heel mijn doen en laten de weken erna merkte ik wel degelijk dat er iets veranderd was. Ik voelde meer rust in mezelf en durfde meer mezelf te zijn en meer te zeggen wat ik denk, zowel positief en ook minder leuke dingen die ik toch uit durfde te spreken. Al met al een bijzondere ervaring met een heel fijn resultaat!

ANONIEM, jaar

Na de hypnose-behandeling bij Corine voel ik me anders. Alsof er ‘iets’ niet meer is; bevrijding van het gevoel dat mij onbewust blokkeerde; een staat van zijn die niet makkelijk te duiden is. Niet iets waarover ik kan nadenken of het verwoorden. Het beste kan ik het met een voorbeeld weergeven. Zit ik normaal gesproken na een beladen gesprek opgescheept met een heel naar gevoel, dan blijft dat gevoel nu uit. De eerste keer dacht ik direct na zo’n gesprek: ‘zet jezelf schrap, nu komt het’ ….en er kwam niets. Ik heb daarna ook echt even bewust naar deze persoon gekeken en voelde vooral een soort ‘neutraliteit’, voelde geen alles verpletterende emoties in een golf over me heenkomen. Ik voelde afstand en een soort van mededogen.

Naast de hypnose-behandeling heb ik ook een flink aantal coachingsgesprekken gehad bij Corine. Al deze gesprekken heb ik als zeer positief ervaren.
Op het moment dat ik bij Corine aanklopte zat ik behoorlijk in de put, ik was me er op dat moment niet eens zo van bewust hoe beroerd ik me voelde. Niet meer willen voelen en tot de rand gevuld met tranen.
Corine zag dit duidelijk en durfde toch een coachingstraject aan te gaan met mij. Vanaf het eerste gesprek heeft zij naast me gestaan en is zij met mij meegelopen. Ze heeft mij continu aangemoedigd om dingen uit te proberen en te ontdekken hoe het is om niet meer volgens mijn oude patronen te handelen.
En vooral: dat dat mag! Want het mechanisme dat dit tegenhield was oersterk. Dat moest ook wel om dienend te zijn in mijn verleden; het ging om overleven. Angst, schuld, en vooral schaamte. Corine heeft nooit verteld wat of hoe ik iets moet doen; ze is me blijven aanmoedigen om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Dat viel echt niet mee. De kramp was enorm. Corine heeft heel veel geduld (gehad) met mij. Ze heeft me op haar unieke manier stapje voor stapje en met vallen en opstaan bewuster laten worden. Ze bleef naast me staan als het te pijnlijk werd en heeft me moed ingesproken om niet op te geven. Dat had ik heel hard nodig. Ik heb dit bij geen enkele andere therapeut of psycholoog zo ervaren.

Vanaf het eerste moment voel ik me veilig bij haar, voel haar stabiliteit en de liefde waarmee ze haar vak uitoefent. Haar eerlijkheid en oprechtheid. Ze heeft me nooit in de steek gelaten en ik kan alles met haar bespreken. We hebben regelmatig samen kunnen lachen, daarvoor was ook veel ruimte. Dat helpt me.

Ik heb ook emdr-behandelingen gehad en merk dat de hypnose-behandeling anders is. Emdr geeft het gevoel een machine te zijn, onderworpen aan een ‘reset’, waar voor mij woorden bij passen als procedures, technisch, een soort van dwangmatigheid, uitputting, onpersoonlijk.
De hypnose-behandeling was zeker ook een heftige ervaring en uiteraard maakte Corine hierbij gebruik van een techniek om mij naar de juiste ‘mindset’ te dirigeren. Maar vanuit een zachtheid en behulpzaamheid, persoonlijk; ik voelde mij de gehele sessie gesteund door en vertrouwd bij Corine.

REMY BASTINGS, 47 jaartopsporter | coach | ondernemer

Door de hypnotherapie heb ik toegang gekregen tot een soort mentale schakelaar die ik aan en uit kan zetten. Hierdoor kan ik op (grote) wedstrijden heel goed in een prestatie flow komen waar ik eerder al jaren naar gezocht heb.
Door de regressie therapie heb ik enorme inzichten gekregen in mezelf en wat me al mijn hele leven bezig houdt en me ook vaak moeilijkheden bezorgde.
Corine’s feilloze intuïtie is daarbij van enorm belang geweest. Ze kan door die intuïtie heel goed afwijken van haar normale protocol en doen wat op dat moment nodig is. Dat geeft een enorm goed gevoel en resultaat

TJEERD TIMMERMANS, 43 jaarArchitect | ondernemer

“Verstandig van de Troon naar de Koning van mijn leven”

Een aantal jaren geleden werd ik voor de zoveelste keer met mezelf geconfronteerd.
Ik schrok. Door de jaren heen ‘ontwikkelde’ ik mezelf. Ik las veel, redeneerde en discussieerde veel en door denken heb ik menig ‘epiphany’ gehad.
Echter was ik een betreffende avond op de zaak (ik ben zelfstandig ondernemer), zoals zo vaak ’s avonds gebeurde en opende een doos met notities die ik door de afgelopen jaren heen had verzameld.
Notities uit 2002, uit 2004, 2006 etc. Geïnteresseerd dook ik in een aantal notities en zag dat ik menigmaal met flinke tussenposen tot dezelfde inzichten ben gekomen.
Nieuwe inzichten bleken ineens niet zo nieuw, maar waren door de jaren heen enigszins versleten – zeg maar volledig vergeten – en moest ze kennelijk steeds opnieuw leren.
Geen halszaak, maar het moment dat ik het niet meer wist en de angst zo aanwezig was dat ik nog maar amper kon functioneren, bleek het steeds vergeten van de verhelderende inzichten een groter inzicht te zijn waarop ik het antwoord niet wist.
Ik kwam in contact met Corine.
Als geen ander wist ze direct door mijn redenatievermogen heen te prikken en al snel stelde ze voor niet alleen gesprekken 1-op-1 te voeren maar ook in relatie met anderen. Mensen die evenzo dichtbij mij staan of die belangrijk voor mij waren en zijn.
Direct legde dit – voor mij weggeredeneerde – emoties bloot, waar geen intelligente redenatie tegenop kon. Het avontuur was begonnen of beter gezegd, kreeg een verdieping.
Al snel werden een hoop lastige zaken duidelijk en waren vooral of misschien wel alleen te vinden in de relaties met de mensen waar ik het leven mee deel. Immers is dit maar een handje vol mensen: eigen gezinsleden, directe familieleden, vrienden, werknemers en werkrelaties en daarmee ook respectievelijk degene die meer en minder invloed op mijn leven hebben.
Als het thuis rommelt, rommelt de rest ook. Als het op het werk rommelt, leerde ik me afvragen wat ik daarin zo belangrijk maak. Dat wat ik belangrijk maak draaide om mij en kan ik zo veel als mogelijk invloed op uitoefen door er anders naar te kijken.
Gezinsleden en familieleden kunnen invloed op mij hebben die veel verder terug gaan. Hier lagen – en liggen – diepgewortelde patronen onder die ik niet zomaar kon veranderen.
Interessant. Dit kon ik met denken niet oplossen.
Op een zeker moment maakte ik een aantal keuzes met mijn gut-feeling. Ik wist dat ik dit moest doen. Met mijn verstand gingen alle alarmbellen af. Toch deed ik het.
Goeie keuze, blijkt achteraf.
De paniek in mijn hoofd op dat moment was echter geen sinecure. Ik had veel contact met Corine en wist dat ik op een pad ging waarin ik met mijn lichaamsintelligentie leerde omgaan.

Corine stelde voor een ‘hypno’ te doen. Zou ze me dat een jaar eerder gevraagd hebben, had ik dat ‘best’ wel gedaan, maar zou mijn criticaster dat ongetwijfeld beperken of belemmeren.
De tijd voor mij was rijp en ben twee keer in een hypno gegaan met Corine. Een aantal zeer sterke overtuigingen kwamen aan het daglicht. Tijdens de hypno sprak ik ze duidelijk uit en terwijl ik me dat hoorde zeggen was ik aangenaam verrast.
Dat kan toch niet waar zijn? Dacht ik kort daarna.
Uiteraard ging mijn brein weer aan de slag, maar nu met gevonden overtuigingen als een filter waar ik doorheen keek en niet meer persé als wezenlijk – en voor mij daarmee onzichtbaar – onderdeel van mij.
Ook dit leverde – en levert – een mate van grilligheid in mijn leven, maar niet als iets waar ik me machteloos bij voel, maar veel meer als een instrument waarover ik controle heb of beter mee leer omgaan.
De traumatische ervaringen waren niet de schuld van de mensen om me heen of de gebeurtenissen, maar zijn een uitvloeisel van mij als kind met een sterke focus en betrokkenheid op de mensen om me heen, gevat – toen nog – in een zeer gevoelig kinderbrein die de relatieve ‘heftigheid’ niet konden processen.
Door de jaren heen heb ik daar een construct omheen gebouwd en is mijn lichaam zich daar ook op gaan aanpassen. 1-op-1 ben ik dat niet.
De hypno heeft voor mij een ander soort intelligentie blootgelegd die ik als volwassen man kan dragen en waar ik mee kan omgaan ten goede van mezelf, de mensen van wie ik hou en met wie ik in contact sta.
Mijn brein gebruik ik alleen nog maar beter maar zit niet meer op de troon.
Door de combinatie van de gesprekken in relatie tot anderen met de hypno heb ik het idee dat Corine een holistische aanpak voert die om het welzijn van mij als persoon draaien niet om het ego te voeden, maar om ervoor te zorgen dat ik als persoon liefdevolle relaties opbouwen die in een eerlijke balans staan tot mezelf.
Corine heeft me meegenomen op het avontuur van mezelf, niet oordelend of sturend, niet dwingend soms noodgedwongen, maar daar waar ik me comfortabel voel om in een oncomfortabele situatie terecht te komen met haar als vertrouwenspersoon.
Op dit moment voel ik me onverslaanbaar en dat terwijl ik een aantal enorme uitdagingen op mijn pad heb. Het grootste verschil met een paar jaar geleden:
Ik kies hier zelf voor met mijn hele bewustzijn zover als het gevoelsmatig en verstandelijk reikt. Als het ‘niet goed’ gaat is er niemand bij wie ik de ‘schuld’ kan en wil neerleggen en heb er vertrouwen in dat het alsnog ‘goed komt’. En als het ‘wel goed’ gaat zijn er veel mensen om me heen die ik daarvoor dankbaar kan zijn en ze dat oprecht kan geven.
Dank tot zover.

VERONIQUE SWAGEMAKERS, 44 jaarVeterinair sportarts voor paarden

Ik kende Corine al heel lang en wist dat ze zichzelf door de jaren heen steeds meer heeft gespecialiseerd in het coachen van mensen in hun (sport)carrières maar ook sterk is op het gebied om mensen meer in hun kracht te kunnen laten staan. Dit is van groot belang in topsport maar ook in het dagelijks leven om relaties beter te onderhouden en te leren waar je grenzen zijn en waarom je dingen voelt zoals je ze voelt. Veel patronen zitten er al vanaf jongs af aan in en bij Corine heb ik een manier gevonden om deze patronen echt tot in de kern te verbeteren en ben ervan overtuigd uiteindelijk helemaal te doorbreken. Corine heeft zowel hypnose technieken als rationele coaching gebruikt. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor de hulp die ze me heeft gegeven waardoor er veel dingen voor mij in het leven een heel stuk leuker zijn geworden. Ook had ik altijd veel last van migraine en sinds mijn hypnose behandeling is dit gereduceerd tot nog een sporadische aanval.

ROBERT MOSTERD, 55 jaarCreatief

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een coach aan tafel zat.
Ik had het gevoel dat er in de 1,5-2 uur van ons eerste gesprek zoveel gebeurde.
Je liep met mij door mijn verleden en je wist haarfijn de gevoelige plekken naar boven te halen.
Je hield mij een spiegel voor waardoor ik mezelf beter kon gaan begrijpen, hoe ik in elkaar steek en hoe ik daarna handel.

Onderweg naar huis merkte ik dat al mijn zintuigen wagenwijd opstonden.
Ik voelde via het stuur het rubber van mijn banden heelijk soepeltjes glijden over het asfalt.
Ik voelde de regendruppels die op de kudde koeien neerplensde alsof ik een van hen was en ik vroeg me af wat ze dachten of met elkaar bespraken.
Bij thuiskomst ben ik als een blok in slaap gevallen. Ik was uitgeput.

De hypnose sessie zelf was voor mij als een vlucht langs de dus blijkbaar belangrijke of belangrijkste momenten en ervaringen in mijn leven.
Alleen kwamen deze herinneringen nu op uit mijn onderbewustzijn.
Je loodste mij daar doorheen en het gaf mij achteraf wederom een inzicht over wie ik nu ben.

Daarna door de weken heen merkte ik dat er een transformatie gaande was.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en begrijp ik beter hoe ik handel en kan dat ook sturen.
Op een natuurlijke en soepele manier voel je jezelf beter en sta je sterker in je schoenen.
Ik ben je dankbaar voor deze eyeopener en als ik met vragen zit zal ik zeker bij je terugkomen.

Mascha van Es, 36 jaardressuur instructeur en het trainen/opleiden van jonge paarden tot Grandprix niveau.

Hoe kwam ik erbij om naar Corine te gaan:

In eerste instantie liep ik vooral tegen de lamp, in mijn trainingen thuis.
Ik merkte na verloop van tijd dat ik bij meerdere paarden tegen hetzelfde probleem liep.
Ik legde mijzelf EN de paarden teveel “druk” op om alles goed te bevestigen.
Waardoor ik op de automatische piloot overging en totaal niet meer kon registreren wat er onder mij gebeurde.
Mijn trainer, remy bastings had al vaker aangekaart dat een sessie met Corine voor mij goed zou kunnen werken.
Zelf was ik hier nog niet zo snel van overtuigd, want een mental coach heb je toch alleen nodig als je wedstrijd spanning hebt?
Maar goed, ik wilde graag beter worden in het echte paardrijden, dus volgde ik het advies op.

Het gesprek met Corine was een fijn open gesprek, en totaal niet zweverig.
Iets waar ik mij van te voor wel zorgen om had gemaakt.
Wat het heel fijn maakt is dat corine zelf ook veel ervaring heeft in de paardensport, dus aan een half woord vaak precies begrijpt hoe een paarden/ruiter brein op dat moment werkt.
Uit het eerste gesprek kwam veel nuttige informatie naar voor, waar ik ook daadwerkelijk mee aan de slag kon OP het paard.
Natuurlijk spreken veel dingen voor zich, maar Corine zag in een korte tijd, heel snel waar de schoen zich wrong.
Ze wind er geen doekjes omheen en legt de vinger op de zere plek zonder dat je er ongemakkelijk bij voelt.
Na enkele weken begon ik zelf ook daadwerkelijk verschil te merken aan mijn manier van denken op het paard.
Waardoor ik opnieuw contact zocht met Corine.
Ze had mij eerder verteld dat ze ook werkt met een wedstrijd script, maar zoals ik al eerder zei heb ik nooit last van wedstrijd spanning.
Alleen was ik wel erg nieuwsgierig geworden wat dat wedstrijd script inhoudt want alle kleine dingen kunnen een verschil maken.
Door het volgen van het wedstijdscript ben ik nog bewuster gaan paardrijden.
Waar ik normaal met veel bluf een baan in ging, werd in mij nu bewust van dat ik met meer ontspanning kon rijden en niet bang was het gevoel kwijt te raken.
Dit gaf enorm veel rust en overzicht, wat je ook direct terug zag in de proeven.

Mental coaching is echt niet alleen voor top sporters, ik denk dat het voor iedereen is die beter wilt leren paardrijden.
Paardenmensen geven enorm veel geld uit aan en rondom het paard, maar kijken te weinig naar zichzelf.
Zelf train ik veel leerlingen in de basis sport, ik probeer ze zo goed mogelijk de techniek van het paardrijden aan te leren, maar soms zit hun manier van denken of karakter in de weg.
Dan merk ik dat ze wel willen luisteren maar ze kunnen het niet plaatsen en dan komt er een soort onmacht.
Dan stuur ik ze door naar Corine.
Stuk voor stuk zijn ze allemaal beter gaan rijden in mijn trainingen na de sessie van Corine.
Ze snappen het paard beter, waarschijnlijk omdat ze zichzelf nu ook beter begrijpen.

Ik kan het iedereen aanraden die beter wilt leren paardrijden.
En nee, Corine leert je niet hoe je een perfecte schouder binnenwaarts moet inzetten.
Maar hoe je met meer bewustwording je paard kan rondsturen en beter de overhand krijgt over je emoties/stress.

Xena Krijnen, 19 jaarStudent marketing en communicatie | ondernemer

Ik ken Corine al een tijdje, al vanaf dat ik 15 was, maar pas nu ik 19 ben heb ik bij haar aangeklopt omdat ik merkte dat ik hulp nodig had.

Ik was erg gespannen om te rijden op mijn eigen paard. Nadat ik de laatste tijd van veel verschillende paarden ben gevallen heeft dit toch wel een nare vibe bij me achtergelaten waardoor ik niet meer kon rijden, zoals ik dat altijd heb gedaan. Natuurlijk vond ik het lastig om toe te laten dat ik het zo spannend vond, aangezien ik juist altijd heel stoer overal op ging zitten. Met Corine heb ik bekeken wat er minder goed was en wat er juist goed was. Hierop heeft zij verder ook met Hypnotherapie op ingehaakt. Ik merk nu al na een paar dagen dat ik met veel meer rust, ontspannenheid en plezier kan paardrijden en zo ook mezelf beter kan blijven ontwikkelen. Ik merk ook aan de paarden dat onze band hierdoor steeds beter wordt, doordat ik hun meer vertrouw en ze mij ook meer kunnen vertrouwen. Ik ben haar daar mega dankbaar voor!

MEGAN HIEMSTRA, 15 jaarScholier

Corine is een super fijn persoon en kan ontzettend goed helpen. Ze gebruikt de volledige tijd om je te helpen en geeft genoeg tijd om ergens op te antwoorden als je er even niet uit komt. Ik ken corine pas sinds september en de eerste Hypnotherapie-sessie ging al ontzettend goed en het gevoel was gelijk fijn. Corine heeft me verder geholpen om over mijn verleden heen te stappen, dat stapje had ik echt goed nodig. Toen ik aan kwam voelde de omgeving gelijk veilig en vertrouwd.

Amy van Dijk, 27 jaarGrand Prix Amazone

Al vanaf ons eerste telefoongesprek een kleine 2 maanden geleden voelde ik me op mijn gemak bij Corine, ze legde heel duidelijk de verschillende mogelijkheden uit en liet mij in alle rust beslissen welke weg ik in wilde slaan. Ik koos voor hypnotherapie. Corine vertelde me dat bij de problemen waar ik tegenaan liep dit een goede oplossing kon zijn. En dat was het zeker! Sinds de hypnotherapie ben ik een heel ander mens geworden, zowel tijdens het rijden als in het dagelijks leven. Ik ben Corine enorm dankbaar!
De hypnotherapie gaf inzicht, duidelijkheid, rust en uiteindelijk mijn zelfvertrouwen weer terug.
De reden dat ik Corine contacteerde was dat ik steeds meer angst kreeg tijdens het rijden van jonge paarden, dit terwijl er eigenlijk geen aanleiding voor was en ik het daardoor niet begreep. Het opleiden van jonge paarden vind ik erg leuk en behoort tot mijn werk. De onverklaarbare angst maakte me steeds onzekerder en het ging mijn leven overheersen. Ik voelde me niet meer goed genoeg voor dit werk en kwam daardoor in een negatieve spiraal terecht. Tijdens de hypnose werd de onderliggende oorzaak duidelijk, deze had niet eens iets te maken met het rijden.
De dag na de hypnotherapie bij Corine merkte ik al een groot verschil, ik was zelfverzekerd, doortastend en ik voelde geen spanning meer tijdens het rijden van de jonge paarden. Wat een verademing!
Daarnaast wilde ik ook werken aan het vergroten van mijn zelfvertrouwen op de wedstrijden. Vooral in de Grand Prix liep ik er tegenaan dat ik op de automatische piloot mijn proeven reed maar met weinig gevoel. Ik was niet tevreden over mijn prestaties op dat gebied en wilde met meer gevoel en vertrouwen kunnen blijven rijden zonder me te laten beïnvloeden door de omstandigheden. Daarvoor hebben we tijdens de hypnose een wedstrijdscript doorgenomen. Inmiddels heb ik een wedstrijd gereden waarbij ik al een duidelijk verschil merkte. Ik had meer zelfvertrouwen kon mijn proef bewuster rijden. Ik zie met vertrouwen mijn volgende Grand Prix wedstrijd tegemoet!
Ik vind het erg bijzonder wat de hypnotherapie voor mij heeft gedaan, ik heb veel meer zelfvertrouwen en mijn plezier weer terug.

Leontine van Ewijk, 48 jaarGrand Prix amazone, instructrice, voeding en management adviseur

Eind 2021 heb ik mijn bedrijf Equitinus opgestart en in 2022 ben ik begonnen met clinics te organiseren bij ons thuis op de Familiehoeve, samen met bewegingsanaliste Saskia Heijkants.
Saskia traint mij al zeker 15 jaar op de flexchaire. Tijdens 1 van de clinics heeft ze mij te paard getraind. Wanneer ik vertel angst te hebben om mijn grand prix paard op het achterbeen te zetten vanwege een naar ongeluk 7 jaar geleden, komt Saskia met het idee om een afspraak te maken met Corine.
Even het ongeluk in het kort. Mijn paard Bram heb ik als 3 jarige gekocht. Helemaal verwaarloosd en broodmager. Met heel goed management, geduld en passie was hij 8 dat hij succesvol lichte tour liep. Wanneer hij 9 jaar is en klaar voor de grand prix gebeurde het…. We waren aan het trainen en na een klein gesprongen pirouette en een klein gesprongen wissel geef ik gas in contragalop op de lange zijde. Ik verzamel terug hoor een keiharde knal, Bram brengt zijn bil omhoog. Staat direct stil en kan niet meer staan….. rechtsachter was het bovenbeen van het bekken afgebroken en rechtsvoor had hij een botscheur van 20 cm. Bram hebben we in laten slapen.
Dit trauma bracht mijn tijdens elke training tot een soort verstijving. Mentaal heb ik genoeg trainingen gehad om door te gaan en echt te kunnen rijden anders had ik met mijn huidige paard Flaneur Ruisseau nooit Grand prix geworden. Maar alles in mij schreeuwde niet verder terug rijden, en mijn lijf werkte gewoon niet mee.
Aangezien ik open sta voor alles ging ik zonder verwachting naar Corine. Omdat zij ook een paardenvrouw is en heel open klikte het meteen. Ik dacht we gaan recht op het doel af aangezien ik heel oplossingsgericht ben. Maar al snel waren we 2 uur verder en had ik mijn hele levensverhaal en menig traantje gelaten.
De manier waarop Corine precies tot de kern kwam raakte mij en ik voelde mij enorm gezien.
De kern was veel dieper dan alleen het trauma van het ongeluk van Bram.
Een aantal weken later kwam ik terug voor de daadwerkelijke hypnose. Vond het best spannend aangezien ik een enorme control freak ben. Waar we na de sessie enorm om hebben gelachen. Iets met een roltrap die omlaag ging en ik al bijna boven was. Inside joke.
We hebben een aantal punten behandeld en aangepakt tijdens de sessie en ik ging weer naar huis. De eerste dagen waren heel helder en toen kwam het zwarte gat. Ik werd er zelfs ziek van maar daar had Corine mij al voor gewaarschuwd. Ik ben type niet zeuren en doorpakken maar ook ik moest even een tandje terug.
Na 2 weken ging ik een week trainen bij de Academy Bartels. En daar kwam alles bij elkaar. Ik vond de rust in mijn hoofd en lichaam. Het trainen ging waanzinnig en we hebben grote stappen gemaakt.
Het mooiste is wel dat de blokkade die ik 7 jaar heb gehad echt weg is en ik onbewust geen rem meer heb om mijn paard echt te verzamelen. Wat een mooi cadeau. Nog elke dag train ik met zoveel rust, daar ben ik Corine ontzettend dankbaar voor.
De kracht van Corine om je het vertrouwen te geven al je gedachtes op te tafel te gooien. Niks is gek en alles mag gezegd worden. Waarbij ze precies de vinger op de zere plek kan leggen.
Je gaat heel anders naar jezelf kijken en komt eigenlijk een beetje thuis. Dat klinkt gek maar je gaat naar jezelf kijken door haar ogen en dat is enorm verhelderend.
Door deze mooie samenwerking heb ik stappen durven zetten en keuzes durven maken die ik voorheen niet had gedaan.
En we zijn nog niet klaar. Want de wedstrijdring roept en daar is nog werk aan de winkel.
Al menig leerling en vriend heeft het nummer van Corine gekregen van mij want iedereen verdiend haar in het leven”.
Liefs Leontine