Emotie zegt iets over de verwachting, niets over de werkelijkheid. Dat betekent niet dat er geen beleving aan het gevoel mag zijn. Juist het diepste gevoel maakt dat je toekomt aan de finesse in je lichaam.
Het gaat om de timing en het vermogen om de techniek toe te passen. Techniek op zich is een overschat fenomeen.
De randvoorwaarden creëren om techniek toe te kunnen passen, zowel mentaal als fysiek, maakt het verschil.

Wat maakt nou een topsporter goed? De werkelijkheid!

Emoties zeggen iets over je verwachting, niets over de werkelijkheid.

Corine Dorrepaal

Uitgangspunt

Zelfreflectie

Wat is de realiteit waarin je je bevindt? Met welke krachten en processen heb je te maken? Hoe en waarom beïnvloeden ze je?

Het inzien en analyseren van de mentale belemmeringen, angsten en de ongewenste invloeden van externe processen is het uitgangspunt vanuit waar wij vertrekken.

  • Werk niet vanuit een opgelegde identiteit maar vanuit je werkelijke identiteit.
  • Emoties zeggen iets over je verwachting, niets over de werkelijkheid.
  • Koester je krachten. Werk aan je mindere vaardigheden door verbeterd inzicht.

Focus als informatiebron

Techniek vanuit je innerlijke en uiterlijke balans

  • De perfecte techniek, timing en dosering ontstaan vanuit innerlijke focus.
  • Leer positief gebruik te maken van de obstakels die je tegenkomt. Maak van negatieve situaties iets opbouwends door verdiepte kennis dat dit met zich meebrengt.
  • Word vriend met je tekortkomingen. Dan kun je ze ook omzetten naar vaardigheden.
  • Door focus vanuit inzicht herken je het proces en je rol daarin beter en sta je open voor verandering zonder oordeel of emoties; puur, helder en vanuit je gevoel.
  • Door je gedachten, angsten en geforceerde zelfbeeld te herkennen en accepteren stel je jezelf in staat om ze te controleren en beïnvloeden.
  • Werkt niet een proces tegen maar ‘go with the flow’. Dan pas kun je van richting veranderen, vanuit je eigen kracht en inzicht.

Referenties

Remy Bastings
Remy Bastings, 43 jaarInt. Grand Prix-ruiter, trainer en eigenaar trainings- en handelsstal te Liesel

“Op persoonlijk, topsport en zakelijk gebied heeft Corine voor mij een cruciale rol gespeeld.
Ze kijkt en ziet als geen ander, analyseert vlijmscherp maar veroordeelt nooit. Wanneer je verwacht een paar goede adviezen of tips te krijgen dan ben je verkeerd.
Corine laat je vanuit liefde de verschillende mogelijkheden zien en daaruit kun je dan zelf kiezen wat voor jou het beste is. Dat is meestal geen snel proces maar wel het beste op lange termijn!”

Kelly Houtappels-Bruder, Canada, 35 jaarIntern. topsporter

“Samen hebben Corine en ik veel bereikt in de laatste vijf jaren. Onder andere prachtige successen op internationale wedstrijden inclusief twee top tien resultaten op twee wereldkampioenschappen.

Ik heb een enorme groei doorgemaakt, niet alleen in mijn rijkunst maar ook als persoon. Corine is voor mij een vriend, spiegel, steun, juf en gids.

Ondanks dat we heel veel verschillen qua persoonlijkheid, weet ze mij uit te dagen om uit mijn comfort zone te stappen, terwijl ik toch in mijn eigen waarde gelaten wordt. Zonder de focus te leggen op het resultaat an sich is, op basis van vertrouwen en volledige focus op het optimale proces inzetten, uiteindelijk wat de groei en het resultaat heeft gebracht.

Inmiddels heeft zij mij ook de waardering voor de Nederlandse spreekwoorden bijgebracht…”

Kelly Houtappels-Bruder, Canada