Hypnotherapie referenties zijn specifiek vermeld op de hypnotherapie pagina.

MICHELLE VAN DE BOOM
MICHELLE VAN DE BOOM, jaarDirecteur/eigenaar READY TO SCHOOL (350+ man personeel)

Corine ondersteunt directie, meerdere teamleden, zowel in groepsverband, als individueel en is casemanager rondom verzuim.

Vanaf 2020 is Corine betrokken bij onze groeiende organisatie om ons toekomstbestendig te maken en uit te groeien naar een nog stabielere positie. Waar wij als medewerkers en directie in een bos van mogelijkheden wandelen en we geïnteresseerd zijn in vele paden, overziet zij van een afstand het geheel en stelt zij ons de juiste vragen om vervolgens weloverwogen nieuwe of reeds bestaande paden in te slaan. De paden waarin een ieder van ons meer in zijn/haar kracht staat, waardoor het leuker is om te werken en om met elkaar samen te werken. We mogen soms even stilstaan om ruimte en tijd te nemen om even te voelen wat we ergens van vinden om vervolgens tot keuzes te komen en weer vol frisse energie door te gaan.

Persoonlijk individueel

Iedere collega is verschillend en spelen andere behoeftes rondom werkrelatie. Corine weet deze behoeftes boven water te krijgen, waarin ieder te allen tijde zichzelf mag zijn en blijven. Er ontstaat wederzijds begrip om tot elkaar te komen. Corine gaat een laagje dieper dan dat je zelf kunt gaan, ze geeft altijd interessante stof tot nadenken mee of je vertrekt met nieuwe inzichten. De gesprekken hebben veel waarde voor ons zodat de bodem nog vruchtbaarder ofwel rijker wordt om met elkaar verder te bouwen aan ons mooie bedrijf!

Casemanager rondom verzuim

Hiernaast is Corine ook actief als casemanager rondom verzuim binnen onze organisatie. Iedere organisatie heeft blinde vlekken Corine herkent en benoemt dit zodat we samen snel de kern van de problemen bespreken. Deze gesprekken zijn versterkend in vertrouwen zodat we in de verbinding met elkaar groeien en kunnen veranderen.

Directie

De directie overziet en doorziet op macro-, meso- en microniveau de feiten en prioriteiten. De schakeling voor ons als directie naar onze teams met coördinerende en uitvoerende werk lijkt soms een brug die niet zo makkelijk te wandelen is.

In samenwerking met Corine is onze ondernemers ruimte en vertrouwen gegroeid om in rust beslissingen en onzekerheden het hoofd te bieden. Tevens is zij een prettig persoon waar je je snel bij op je gemak voelt.

Twan Smedts, 63 jaarDirecteur Van Stokkum

Ongeveer 1,5 jaar geleden zijn wij als bedrijf in contact gekomen met Corine om onze organisatie met haar tegen het licht te houden en bestendig te maken voor de toekomst.
In de gesprekken die volgde hebben we alle medewerkers incl. directie met haar meerdere gesprekken laten voeren. Corine heeft in de gesprekken die ze heeft gevoerd een inzicht gekregen in de mensen en het bedrijf als zodanig. Er is een band van vertrouwen ontstaan waarin het blootstellen van iedereen t.o.v. van haar als vanzelf ging. Met de ervaringen die zij in deze gesprekken heeft opgedaan hebben we onze visie over onze mensen kunnen verbreden. Met deze verbreding zijn we aan de slag gegaan om onze organisatie klaar te maken voor de toekomst.
Op de manier hoe Corine zich inleeft in een gesprek met de juiste vraagstellingen heeft ze een goed beeld van iedereen. Ze heeft een duidelijke toegevoegde waarde voor de directie om daarbij persoonsgebonden de juiste stappen te zetten.

Roos van Egmond, 17 jaarStudente

Ik ben Corine iets langer dan een jaar geleden voor het eerst tegengekomen. Ik liep tegen een probleem aan in het paardrijden, namelijk dat ik mijn vertrouwen kwijt was geraakt na een flinke val. Op wedstrijd ging het steeds vaker mis en op een gegeven moment werd ik enorm onzeker en was ik alleen nog maar bezig met wat mensen om mij heen van mij dachten. In deze periode ging ik ook nog eens met mensen om waarbij ik voor mijn gevoel niks goed kon doen. Kortom, ik was volledig het vertrouwen in mijzelf kwijt. In mijn eerste gesprek met Corine zat ik al met 20 minuten te huilen, ik voelde mij enorm op mijn gemak bij haar en Corine begreep hoe ik mij voelde en we hebben super fijn kunnen praten. In dit eerste gesprek hebben we wat dingen op een rijtje gezet die belangrijk zijn om mijn vertrouwen terug te krijgen. Ook hebben we een basisplan gemaakt waar ik op terug kan vallen als het even niet meezit met het rijden. Nu nog kan ik Corine over alles appen/bellen en weet ze me overal mee te helpen. Ik ben Corine erg dankbaar want nu na een jaar met ups en downs geniet ik weer volop van het rijden en dat is voor mij alles wat telt!

Aniek van Beek, 27 jaarZelfstandig ondernemer

Corine is een super fijn mens! Ze kwam bij mij in mijn salon en we waren aan het kletsen over vanalles en ze vertelde over haar mental coaching. Op dat moment dacht ik hey hier kan ik misschien nog heel veel aan hebben. Zo een aantal gesprekken gehad en wat heeft zij mij geholpen met bepaalde situaties in mijn leven waar ik nu gewoon mee om kan gaan. Dat ik mezelf tegen ben gekomen en trots ben op wie ik ben. Je bent een topper!!

Jamie Ummels, 23 jaarProfessionele amazone

“Ruim een jaar geleden kwam ik bij Corine terecht. Na alles wat er gebeurd was, wist ik even niet meer wat ik met mezelf moest en hoe ik ermee om moest gaan… waardoor ik in een vicieuze cirkel kwam en ik me steeds minder goed ging voelen…

Corine wist direct de juiste vragen te stellen en wist vrij snel bij de kern van het ‘probleem’ uit te komen…! We kwamen samen achter de verschillende redenen, waarom ik mij voelde zoals ik me op dat moment voelde. In het proces wat volgde heeft Corine me verschillende oefeningen en handvaten mee gegeven, waardoor ik steeds meer ging beseffen waarom ik reageerde, hoe ik reageer en waarom ik in de jaren steeds verder terug in mijn ‘schulp’was gekropen…!

Het eerste half jaar in dit proces, om mezelf te vinden, was echt heel zwaar en het is nog steeds niet altijd makkelijk, maar ik ben Corine enorm dankbaar voor de steun, alle handvaten die ze me heeft gegeven en waar ik nu sta in het hele proces!

Ook tijdens mijn dagelijkse training met de paarden, maar ook bij de wedstrijden hebben deze handvaten me veel gebracht!”

Gaby Schulp
Gaby Schulp, 37 jaarEigenaresse Health & Beauty Lab

“IJskonijn

Onze eerste opleidingsdag in Eindhoven vergeet ik nooit meer. Gespannen en vol verwachting druppelden de medestudenten mental coaching binnen. Mijn eerste indruk van Corine liegt er niet om, ik bestempelde haar al snel als zijnde “ijskonijn’’.Haar ietwat gereserveerde houding en observerende blik maakte me wel meteen nieuwsgierig. Wie is deze dame?

Niets bleek minder waar te zijn toen we in de pauze aan de praat raakten. Met een paar zinnen over en weer wist Corine meteen de kern van mijn dilemma van die dag te vinden. En een inzicht was voor mij geboren.

Toen wist ik meteen dat deze mooie vrouw uniek is in haar wijze van zien, horen, voelen en uiten.

Deze laat ik nooit meer gaan!”

Nynke van Antwerpen, 46 jaarZelfstandig organisatieadviseur

“Corine kan als geen ander een situatie, een probleem of je gedrag scherp en feitelijk analyseren en daarmee terugbrengen naar de kern. Op basis waarvan handel je en wat brengt dit je?

Ik ben door de coaching van Corine veel meer in staat om tijdens lastige gesprekken of in complexe situaties overzicht te houden. Ik handel in deze situaties nu meer vanuit de informatie die ik kan filteren dan vanuit de emotie die ik erbij voel. Dit geeft mij enorm veel rust en vertrouwen in zowel mijn werk als in mijn privéleven.”

Kimberly Cornelissen, 28 jaarMental Coach in opleiding

“Corine is een lieve, krachtige en energieke vrouw vol gepaste humor. Ze helpt mij bij het vinden van de kern van een probleem, al ziet zij ‘de problemen’ meer als uitdagingen.

Wat Corine zo bijzonder maakt, is een groot inlevingsvermogen, veel levenservaring en een objectieve blik. Niets is (te) gek en voor alles vindt ze een logische verklaring. Ze steunt mij met mijn ware ‘ik’ te vinden en dingen voor mezelf op een rijtje te zetten. Door de meest simpele en grappige anekdotes, laat ze mij iets vanuit een ander perspectief bekijken en blijkt het vaak heel logisch te zijn waarom ik een bepaald gevoel heb.

Na een gesprek met Corine voel ik me begrepen, opgelucht en ben ik blij dat ik weer een stukje wijzer over mezelf ben geworden. Makkelijk is het vaak niet, maar zoals Corine altijd zegt: ‘zonder wrijving, geen glans!’”

Ingrid Klerkx, 60 jaarVerpleegkundige, docent, ondernemer, trainer & coach

“Tijdens een spontaan-koffie moment raakte ik in gesprek met Corine en merkte dat ze mij vragen stelde die me direct wakker deden schudden omdat ze “raak” waren. Vragen die er toe deden, die me aan het denken hebben gezet en waarbij ik dacht: daar wil ik meer mee.

Blij dat een koffiemoment dit in gang heeft gezet. Daarom heb ik een afspraak gemaakt voor een eerste “officieel” gesprek en dat heeft me veel handvatten en inzichten gegeven en daarmee ben ik aan de slag gegaan.

Ik voel me veilig en thuis bij Corine en kan zeggen wat ik denk en voel. De feedback daarop werkt verhelderend. Enkele weken later volgde een 2e gesprek en wij merkten allebei dat het eerste gesprek al vruchten afgeworpen had.

De inzichten geven me rust en laten me nog beter voelen wie ik ben en waar ik voor sta en ga! Waar je ook voor komt te staan in het leven, als je even niet meer weet hoe en wat, hoe nu verder, waar je staat, wat je beter wel/niet kunt doen, Corine neemt je bij de hand en geeft je inzichten die er toe doen!”

Lonneke van Duurling, 50 jaarTot 2016 Directeur van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling

“… Wat Corine toen vroeg, staat in mijn geheugen gegrift: ‘Natuurlijk vertrouw je haar, ik twijfel daar niet aan, maar vertrouw jij jezelf wel?’ Bam. Dat was raak. Die kwam binnen. Het antwoord moest wel ‘nee’ zijn en inderdaad, toen ik erover nadacht was het waar. Ik twijfelde er echt aan of ik het zelf aan zou kunnen, weer terug die ellende in. In de loop van de dag vielen er flink wat kwartjes: ik probeerde wel heel moedig mijn patroon te doorbreken en dat had me ook erg geholpen, maar het onderliggende gevoel van onveiligheid of angst waardoor dit patroon ooit was veroorzaakt, daar had ik nog niet eerder iets mee gedaan. Corine had er wéér doorheen geprikt, heel rustig en heel bekwaam. En weer kan ik daardoor een belangrijke stap gaan maken in mijn proces.

Het is niet altijd gemakkelijk, maar wel heel mooi. Wat Corine je aan persoonlijke groei kan geven is zo ontzettend waardevol. Haar inlevingsvermogen is groot en ze weet daardoor perfect bij je aan te sluiten. Dat doet ze heel rustig en direct, met diepe betekenis en vaak ook met aanstekelijke humor. En wat ze je altijd geeft is veiligheid.

De veiligheid om jezelf te zijn. Ik ben heel dankbaar dat zij op mijn pad is gekomen. Corine is een heel bijzonder mens!”

Ronald Lammerink, 42 jaarDressuurruiter, trainer, manager, PA, VMF Stables

“Als het proces je passie is en dus het leven, dan heb je al een aardig beeld van wie Corine is. Jaren geleden kwam Corine op mijn pad en al heel vroeg in mijn en ik in haar proces. Dit heeft over de jaren het meest unieke gebracht, namelijk een band die over oprechtheid, eerlijkheid, vertrouwen, passie en communiceren zonder dubbele agenda gaat; elkaar spiegelen vanuit pure liefde.

En daar komt de grootste kwaliteit van Corine voor mij, altijd een stap vooruit denken, nooit een onderdeel van de puzzel overslaan, waar nodig even gas terug, je les leren en in veiligheid en vertrouwen kunnen, en mogen, groeien. Wil je structureel echt veranderen dan is zij de meest aangewezen persoon die je vanuit mijn oogpunt kunt wensen!”

Niels Mutsaerts
Niels Mutsaerts, 34 jaarDirecteur/eigenaar Mutsaerts Natuursteen B.V.

“Corine ken ik inmiddels twee jaar. Ze is een doorzetter, zowel op fysiek als mentaal vlak.
Enkele malen ben ik met haar een dialoog aangegaan waardoor ik ervaren heb dat zij de expertise bezit om mensen handvatten aan te reiken om zichzelf te kunnen verbeteren.

Binnenkort ga ik zelf de samenwerking aan met haar om mijn team te laten coachen.

Het doel daarvan is om mijn medewerkers inzicht te geven van wat er zoal als individu, en evenals integraal met het team, te verbeteren valt. De focus zal met name gericht worden op management van medewerkers hun eigen activiteiten. Hierdoor is mijn verwachting dat zij op termijn met nog meer enthousiasme op zoek gaan naar efficiëntere werkwijze waardoor er per saldo meer rendement behaald zal gaan worden.”

Nickey Aerts, 21 jaar

“Bij Corine kreeg ik een veilige plek om mijn verhaal te vertellen. Daarbij helpt ze bij het herkennen van patronen en het zoeken naar mijn eigen pad. Door haar begeleiding op een open en niet geforceerde manier inspireert en motiveert ze mij om dit door te zetten.”

Annemieke Koene, 48 jaarGrand Prix-amazone en trainer

“Ik zal me even voorstellen: Ik ben Annemieke Koene, 48 jaar en ik woon samen met mijn vriendin die 5 kinderen heeft in de leeftijd van 17 t/m 25 jaar.

Nadat ik vijftien jaar mijn eigen pensionstal heb gerund, ben ik nu samen met mijn partner een bedrijf aan het opzetten waarin we diensten aanbieden om het welzijn in de paardensport te vergroten door paardenhouders meer bewust maken dat een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving blessure verlagend én prestatie verhogend is voor een paard. Daarnaast ben ik trainster in de paardensport, begeleid ik revalidatietrajecten bij paarden en heb ik op het hoogste wedstrijdniveau dressuur beoefend.

In 2013 ben ik met Corine Dorrepaal in contact gekomen, aanbevolen door een vriend die ook topsporter is. Hij dacht dat er een “klik” zou ontstaan als Corine mijn coach zou worden om zo mijn wedstrijdprestaties te kunnen verbeteren. Nou niets is minder waar; niet alleen mijn prestaties gingen omhoog maar ook mijn inzicht in het leven veranderde hierdoor. Corine is namelijk iemand die veel diepgang geeft in haar trainingen en zij geeft haarfijn aan wat je zwakke maar vooral sterke kanten zijn en je daar mee aan het werk te gaan.

In 2016 verliep mijn huwelijk niet naar wens en ben ik in een hele nare scheiding terecht gekomen. Zonder daar te diep op ingaan heeft Corine in dat proces inzichten gegeven over mijn relatie en handvatten aangereikt met op welke wijze ik “mijn kamer op moest ruimen voordat ik deze zou verlaten”. Dit is een van de metaforen waar ik vaak aan denk. En zo heeft Corine er vele, net als dat ze hele sterke quotes maakt:

  • Altijd informatie blijven halen.
  • Ook als je lekker hard loopt moet je wel je veters goed blijven strikken.
  • Je snapt het pas als je het weet.
  • Het maakt niet uit wat je wint, als je maar iets wint.
  • Bereidheid tot verandering is belangrijker dan bereid zijn voor iets specifieks.
  • Zorg dat je het zo kunt doen zoals je het wilt doen.

Corine is voor mij een unieke trainster en mental coach. En ik denk dat ik ook wel kan zeggen vriendin voor het leven! Dit is waarom ik haar van harte aanbeveel aan anderen.”

Petra Maas
Petra Maas, 44 jaarDirecteur/eigenaar Administratieportaal

“Corine kwam toevallig op mijn pad en ik dacht meteen deze vrouw zou mijn wel eens kunnen helpen met mijn casus; omgaan met personeel, zonder jezelf weg te cijferen en niet als vervelende baas gezien te worden.

Ik was onder de indruk van haar gesprekstechnieken welke zij deskundig op mij toepaste en ik was verbaasd over het resultaat. Deze uitkomst heeft letterlijk mijn ogen doen openen en heeft mij in beweging gezet om zowel zakelijk en privé goede beslissingen voor mijzelf doen maken.

Ik ben Corine ontzettend dankbaar voor waar ik nu een mijn leven sta. Dankjewel lieve Corine, dat jij er voor mij was en bent als ik je weer nodig heb.

Liefs, Petra!”

Patricia Ahlström, 59 jaarUitgever www.myhorseblog.com, instructeur

“Ik durf wel te stellen dat Corine wellicht de enige persoon is die zo tot mij door heeft weten te dringen dat ik mijzelf helder in focus heb kunnen krijgen.

Mijn oude ‘ik’ ageerde gebaseerd op mijn verwachtingen van wat het leven zou moeten zijn, mijn rol daarin en hoe ik gezien wilde worden door anderen. Vol energie maakte ik plannen, voerde ik werk uit, trok ik mensen met mij mee en mijn hoofd zat vol ideeën en plannen. En toch schoot ik uiteindelijk vaak tekort. Ik begreep het niet. En het was zwaar om vervolgens in tegenwind voort te bewegen.

Ook in mijn sport was ik gericht op actie; niet op reflectie.

Haarfijn en met een chirurgische precisie prikte Corine door mijn zelfgemaakte ‘ballon’; voor de helft gevuld met dromen en verlangens en voor de rest met angst van falen in de ogen van mijn omgeving.

Emoties hebben mij altijd aangestuurd, maar ik weet nu dat ze slechte raadgevers zijn. Door stilte en reflectie ben ik meer te weten gekomen over mijzelf en heb ik mijn gevoel, gebaseerd op inzichtelijke zelfkennis, de leiding laten nemen van mijn leven, niet langer mijn emoties en subjectieve verwachtingen.

En daarin zat bij mij de omslag. Corine zag het wel, maar ik moest het zelf ontdekken. Alleen zij, met haar stevig verankerde persoonlijkheid en haar unieke mix van betrokkenheid en kraakheldere ‘helicopterview’, bleek in staat te zijn om mij zover te krijgen.

Ik heb rust gevonden in wat ik ben, wat ik wil en – het allerbelangrijkst – wat ik níet wil: grenzen aangeven. Er is nu zo veel meer ruimte om mijn omgeving gade te slaan en situaties die ik op mijn pad tegenkom op waarde te schatten. Mijn omgeving merkt het ook. Ik kan nu meer helderdheid overbrengen van hoe ik erin sta en dat maakt communiceren een stuk makkelijker en efficiënter.

Minder ruis om mij heen en een heldere bril; dat is wat Corine mij heeft gebracht. Echtheid is het hier en nu, niet de dromen van daar en dan. Geen verwachtingen, alleen ontdekkingen. Mooi is dat!”

Yvonne van de Wouw, 50 jaarEigenaresse Inspiring Energy

“Ik snapte niet wat er ineens met me aan de hand was, waarom ik zo intens verdrietig kon zijn.

Iets of iemand, kon mij zo raken, zo diep van binnen, waar het zo zeer deed. En ik wist echt niet…, waarom het zo zeer deed, of wat het was. Ik wilde het weten en aangaan. Omdat het verdriet steeds groter werd en ook emoties meebracht. Boos, stil, eenzaam… Ik miste mezelf.

Door me te laten coachen door Corine, kwamen we samen al heel snel bij de kern van mijn probleem. Omdat Corine precies de weg wist, (‘t lijkt wel, met terugwerkende kracht) de weg van mijn verdriet tot helemaal terug waar het ontstaan was, ooit in mijn jonge leven. Door mij daar dan te laten zijn, in mijn emotie en gevoel, met alle beelden die dan omhoog kwamen.

Kreeg ik duidelijkheid en inzicht in mijn pijn. Maar toen ging ze nog even door met coachen. Na dat inzicht mocht ik van haar gaan voelen hoe ik me nu als volwassenen voel.

Wie ik nu mag zijn met die pijn. Dat dat mij gevormd heeft. Dat dat mij nog steeds kan leren nog beter voor mezelf te zorgen.

Haar coaching heeft er zeker voor gezorgd dat mijn authentieke Yvonne, Yvonne mag zijn. En al die mooie eigenschappen die ik bij me draag zijn door haar hulp in mij versterkt.

En dat geeft me nu zoveel blijheid en rust en ruimte….. Ik voel me ook zo sterk, nu ik eerlijk ben naar mezelf. Want IK BEN.

Ik hou van Corine haar duidelijkheid die ze me gaf. En van haar rust en stilte, die ervoor zorgde dat ik juist goed die pijn ging voelen. Ik voelde me enorm veilig bij haar om naar die pijn te gaan. Omdat Corine mij een gevoel gaf dat ze met heel haar kracht, op me lette of over me waakte in dat moment van pijn. Ik zing het liedje: ik zou het zo weer over doen.”

Loes Engelkes, 21 jaarTeamleider Albert Heijn, instructeur in opleiding 'Paard en Gedrag'

“In september 2018 ben ik bij Corine terecht gekomen. Ik was te zenuwachtig op de kampioenschappen, waardoor ik niet door mocht naar de volgende ronde en dus had het leven helemaal geen zin meer. Mijn coach raadde me aan om eens met een mental coach te gaan praten. Ik kampte met een aantal problemen, maar de grootste was het gevoel van eenzaamheid wat ik altijd bij me droeg.

Al bij het eerste gesprek met Corine kreeg ik in de gaten dat dit toch wel heftig zou worden. Ze stelde precies de goede vragen en prikte vrij snel door mijn masker heen. Ze gaf me wat inzichten en oefeningen mee, waar ik thuis mee aan de slag kon… En ik weet nog hoe ik de tweede keer bij haar kwam. ‘Wat een shit-oefening! Ik wil een nieuwe.’ was ongeveer het eerste wat ik zei. Dit omdat de oefening me precies op mijn zere plek aan het duwen was.

Ooit moet je even in de gaten hebben dat je een zere plek hebt, voor je eraan kan gaan werken. In de gesprekken die volgden, kwam ik samen met Corine achter de verschillende oorzaken die ervoor zorgden dat ik me in bepaalde situaties voel zoals ik me voel. En waarom ik dan reageer zoals ik reageer. Door te vragen en te coachen hielp/helpt ze mij hier mee om te gaan.

Ik heb het ervaren als een heel heftig, maar ook mooi proces waar ik toch wel positief op terug denk. Het heeft de scherpe randen van mijn gevoel er af gehaald. En zorgt ervoor dat ik mezelf makkelijker uit een situatie kan trekken. Ik ben momenteel zowaar stabiel, iets wat ik in mijn 21 jaar levenservaring niet zo vaak heb mee mogen maken.

Corine zelf is een geweldig persoon, die op de een of andere manier dwars door je heen prikt. Ze is heel erg begripvol, maar is niet bang om te zeggen dat je soms ook dingen anders aan had kunnen pakken. Zonder daar dan over te oordelen. Ze geeft je de handvatten die nodig zijn.”

Kicky Schuuring, 42 jaarPedagoog, manager zorg & systemisch coach

“Ook al voelt het onzeker of spannend, je bent precies waar je nu moet zijn. Hier doet het ertoe.

Corine nodigt je uit op reis te gaan, maakt je bewust van de paden die gaandeweg gemaakt worden en de uitzichten die de verschillende plekken bieden. Nooit bang om een onbekende afslag te nemen of nieuwe paden te maken, altijd in verbinding, met oprechte bewondering.

Als instructrice daagde Corine me op 15 jarige leeftijd al uit om ‘moeilijke sommen’ niet uit de weg te gaan; want daar zit de verandering. Veel aandacht voor de basis: het contact tussen mens en paard, balans in geven en nemen, bewustzijn van acties en reacties, tijd om te leren voelen.

Vanuit gevoel van veiligheid soms het ‘oncomfortabele’ opzoeken: dat wat je nog niet kent, maar wel kunt. Ook al was mijn pony niet altijd even atletisch in zijn fysiek, ze zag altijd de potentie die er wél was. Daar werd mee gewerkt!

Als pedagoog is hier de basis voor mijn kunde gelegd.

Nu 27 jaar later, is het weer deze kracht van Corine die me vertrouwen geeft tijdens een spannende reis. Nu in een andere rol dan de instructrice die ik kende, maar wel met dezelfde authenticiteit.

Als mental coach is het de kracht van Corine om te zien wat er toe doet, en om jou te laten zien wat er toe doet. Ze is vastberaden in de commitment die ze maakt en overtuigt je dat je de moeite waard bent: geen halve maatregelen of escapes, altijd met liefde!

“Ik zie je hoe je bent op je meest kwetsbare: je bent uniek en je bent mooi!’”

Christina Brinduse, 44 jaarEigenaresse Herbron Centrum voor Gezondheid; mental coach, gezondheidstherapeute & gewichtsconsultent

“Corine heb ik tijdens de mental coach opleiding leren kennen. Als gezondheidstherapeute wou ik zelf een sterke basis hebben waaruit ik mensen bewust kan maken en kan motiveren in verandering van leefwijze. Ik had een goede coach nodig die mij hierbij kon begeleiden. Ik heb van alle coaches die ik ken Corine uitgekozen; ze heeft mij al tijdens de lessen geraakt! Het coachingsgesprek met Corine heb ik ondanks het graven in het verleden, gevoelens en emoties, prettig ervaren. Corine heeft een groot inlevingsvermogen! Ze bleef tijdens het coachingsgesprek objectief analyseren. Ze straalde rust, onvoorwaardelijke liefde en acceptatie uit. Dat gaf mij een goed gevoel dat ik ook mijzelf en mijn verleden kon accepteren. Dat zorgt ervoor dat ik mezelf lief heb, dat ik de power heb mezelf te motiveren om daaruit anderen te motiveren. Ik heb van haar waardevolle inzichten gekregen. Ik ben dankbaar dat Corine mijn coach wou zijn.”

Inge Coenen, 36 jaarTrainer

“In 2011 heb ik Corine leren kennen. Ik had destijds een dressuurstal in Venlo en was toe aan een frisse blik.

Corine wist heel goed uit te leggen waar ze naartoe wilde. Op het mentale vlak was ze toen al sterk. Ze gaf je veel vertrouwen, waardoor ik (toen het beter ging voelen), ook weer met meer overtuiging ging rijden. Daardoor maakte ik echte sprongen vooruit met rijden.

Ik heb Corine leren kennen als een heel fijn, rustig, open en betrokken persoon. Zoals ik al aangaf was ze toen al heel sterk op mentaal vlak. Ze kon goed luisteren, gaf je vertrouwen en wist je te motiveren. Dat ze de opleiding tot mental coach is gaan volgen vond ik niet vreemd. Ik dacht :“ Dat is echt iets voor Corine”.

Ik weet zeker dat zij als coach, mensen kan motiveren en veel fijne tools kan aanreiken, zodat de gestelde doelen een stukje dichterbij komen! Dit is ook de reden waarom ook mijn eigen leerlingen naar haar doorverwijs.”

Kelly Houtappels-Bruder, Canada, 35 jaarIntern. topsporter

“Samen hebben Corine en ik veel bereikt in de laatste vijf jaren. Onder andere prachtige successen op internationale wedstrijden inclusief twee top tien resultaten op twee wereldkampioenschappen.

Ik heb een enorme groei doorgemaakt, niet alleen in mijn rijkunst maar ook als persoon. Corine is voor mij een vriend, spiegel, steun, juf en gids.

Ondanks dat we heel veel verschillen qua persoonlijkheid, weet ze mij uit te dagen om uit mijn comfort zone te stappen, terwijl ik toch in mijn eigen waarde gelaten wordt. Zonder de focus te leggen op het resultaat an sich is, op basis van vertrouwen en volledige focus op het optimale proces inzetten, uiteindelijk wat de groei en het resultaat heeft gebracht.

Inmiddels heeft zij mij ook de waardering voor de Nederlandse spreekwoorden bijgebracht…”

Kelly Houtappels-Bruder, Canada