Maatwerk team/leidinggevende

Uitgaan van je visie en kracht om eigenheid te creëeren. Dat geld voor ook voor werknemers. Als zij vanuit de veiligheid en vanuit hun eigen identiteit kunnen werken kunnen ze zich ook onderscheiden.
Dat kan nooit optimaal vanuit een opgelegde niet eigen rol. Dat maakt je eigen bedrijf uniek. Je bent sneller bij je resultaat, je kunt specialistische krachten herkennen en door die samen te voegen is waar de snelheid tot succes ligt.

Rol en identiteit

 • Het zelfinzicht en openstaan voor feedback leidt tot een verbetering van de communicatie en dus tot verbetering van de kwaliteit van de samenwerking.
 • Dit leidt tot duurzame en continue kwaliteitsverbetering, gedragen en geïnitieerd door het team zelf.
 • De status en autonomie die de medewerker hierdoor ervaart leiden weer tot een toenemende betrokkenheid waardoor men vrijer, creatiever en dus ook productiever wordt.
 • Bijkomend voordeel is dat verzuim nagenoeg niet meer voorkomt.
 • Reïntegratie na burnout.

Situaties en omgeving

Communicatie

 • Jouw ‘werkelijkheid’ is jouw persoonlijke reflectie van wat er aan de hand is. Die is niet meer of minder waar dan de werkelijkheid van iemand anders.
 • Neem en geef eerlijke info en feedback zonder waardeoordelen. Niets is goed, niets is slecht. Het is wat het is. Van eerlijke informatie kun je alleen beter van worden.
 • Zoek je omgeving zorgvuldig uit en zorg dat je in situaties komt waar de intentie is dat je grenzen geaccepteerd worden.
 • Leer om je visie en mening te communiceren, wie je bent en wat je wil, zonder een oordeel te vellen over de ontvanger of over jezelf.
 • Probeer oprecht te willen weten wat de ander beweegt, waarom de ander zich zo uitspreekt en/of gedraagt. Daar kom je alleen maar achter door je kwetsbaar op te stellen, door aan te geven waar je behoefte aan hebt en je eigen gevoel te delen wat het met je doet.
 • Echte communicatie zorgt voor veiligheid en verbinding. Een waardeoordeel over het gedrag creëert onveiligheid.
 • Laat elkaar weten als je voelt dat de ander op wat voor manier dan ook verbinding wil maken ook al is dat niet je eerste behoefte. Dat maakt dat de ander zich gezien en gehoord voelt en moediger wordt om ook naar jou en je behoeftes te luisteren.

Referenties

Niels Mutsaerts
Niels Mutsaerts, 34 jaarDirecteur/eigenaar Mutsaerts Natuursteen B.V.

“Corine ken ik inmiddels twee jaar. Ze is een doorzetter, zowel op fysiek als mentaal vlak.
Enkele malen ben ik met haar een dialoog aangegaan waardoor ik ervaren heb dat zij de expertise bezit om mensen handvatten aan te reiken om zichzelf te kunnen verbeteren.

Binnenkort ga ik zelf de samenwerking aan met haar om mijn team te laten coachen.

Het doel daarvan is om mijn medewerkers inzicht te geven van wat er zoal als individu, en evenals integraal met het team, te verbeteren valt. De focus zal met name gericht worden op management van medewerkers hun eigen activiteiten. Hierdoor is mijn verwachting dat zij op termijn met nog meer enthousiasme op zoek gaan naar efficiëntere werkwijze waardoor er per saldo meer rendement behaald zal gaan worden.”

Petra Maas
Petra Maas, 44 jaarDirecteur/eigenaar Administratieportaal

“Corine kwam toevallig op mijn pad en ik dacht meteen deze vrouw zou mijn wel eens kunnen helpen met mijn casus; omgaan met personeel, zonder jezelf weg te cijferen en niet als vervelende baas gezien te worden.

Ik was onder de indruk van haar gesprekstechnieken welke zij deskundig op mij toepaste en ik was verbaasd over het resultaat. Deze uitkomst heeft letterlijk mijn ogen doen openen en heeft mij in beweging gezet om zowel zakelijk en privé goede beslissingen voor mijzelf doen maken.

Ik ben Corine ontzettend dankbaar voor waar ik nu een mijn leven sta. Dankjewel lieve Corine, dat jij er voor mij was en bent als ik je weer nodig heb.

Liefs, Petra!”